Megdöbbentő adatok (2.rész) földjeink elsavasodásáról, növényeink beltartalmi értékének ebből adódó drámai csökkenéséről

2014.06.30 15:00

2. rész

Mit tehetünk: a hazai élelmiszertermelés támogatása és fokozása és olyan modern, talajokat javító eljárások támogatása, mint az Ökonet Agro (SCD), amely egyaránt alkalmazható a nagyméretű termelésben és a kis kertekben is. (Lásd korábbi írásunk).

Az élelmiszer-kockázat csökkentése: lehetőleg csak kontrollált helyről származó élelmiszereket vegyünk, közvetlenül kistermelőktől, vagy piacokon. Felértékelődik a háztájiban és a kiskertekben megtermelt – saját – egészséges zöldség-gyümölcs.

A szupermarketekben árusított szebbnél-szebb, télen, nyáron egyaránt kapható – import – zöldségek, gyümölcsök sok esetben csak csekély mértékben tartalmazzák az élethez szükséges tápanyagokat. Miért? Mert éretlenül szedik le őket, a déli gyümölcsök felületét kezelik a jobb eltarthatóság érdekében, vagy - gamma sugárzással – „megölik” a zöldséget, pl. a burgonyát, hogy megakadályozzák annak kicsírázását.

Elrettentő adatok támasztják alá táplálékaink vitamin és nyomelem tartalmának romlását. Csak két adat: 1942-ben 1 kg burgonya 110 mg vasat tartalmazott, mára ez az érték 5 mg-re csökkent, a gabonafélék 1942 –ben 78mg/kg, jelenleg csak 15 mg/kg vasat tartalmaznak.

Másik, szervezetünket veszélyeztető komoly probléma az életünk során az élelmiszereinkből, ivóvízünkből, környezetünkből, kipufogó gázokból és sajnos, háztartásunkból is (mosó-és tisztálkodási szerek, fertőtlenítőink, kozmetikumaink) nagy mennyiségű, szervezetünkre igen káros mérgező anyag jut be. Az átlagember egy év alatt 4-4,5 kg szintetikus adalék-anyagot is elfogyaszt... Szervezetünk igyekszik ezektől megszabadulni, de lebontó kapacitása véges és a szervezet kimerül. Ilyenkor testünk elraktározza a ki nem ürített toxikus anyagokat. Ez a raktár a hason, fenéken és combokon lévő zsírszövetben van. Ahogy a bevitt mérgek mennyisége nő, ennek arányában növeli szervezetünkben az említett zsír-raktárak méretét. Ezek eltüntetése csak méregtelenítéssel oldható meg.

Az biztos, hogy aki nem tudja hiteles forrásból származó, teljes értékű élelmiszerekből  fedezni napi szükségletét, vagy akinél már jelentkeznek a „minőségi éhezés” jelei (ásványi anyag és vitamin hiány), ill. a toxikus anyagok felhalmozódása miatt a betegségek jelei, akkor már szükségesek a táplálék kiegészítők, továbbá az életünkhöz nélkülözhetetlen tisztított, jó minőségű  víz, a háztartásainkban használt megbízható környezet-tudatos termékek. Sajnos, nagyon sok a megtévesztő információ, az értéktelen, sőt, esetenként szervezetünkre káros anyagokat is tartalmazó termékek kínálata. Itt hívnám fel a figyelmet az általunk is fogyasztott, ill. felhasznált termékekre.

1996 óta piacon lévő, 18 éves tapasztalattal rendelkező, saját tulajdonú magyar cég, a Biocom (Ökonet) több mint 120-féle termékére, amely az egészségmegőrzés (táplálék-kiegészítők), tiszta, egészséges víz, környezet-tudatos háztartás és a környezetvédelem területein nyújt megbízható és megfizethető megoldásokat.

A Biocom cég által forgalmazott táplálék-kiegészítők speciális, 21.századi technológiákkal készülnek, amelyekkel a növényekből a kelát-kötésben lévő, aktív hatóanyagokat lehet kivonni. Ezek az eljárások nem roncsolják a hatóanyagokat, a liofilizáció (fagyasztva szárítás) biztosítja a termékek hosszú távú eltarthatóságát, tartósítószerek alkalmazása nélkül, szállíthatóságukat és ami a legfontosabb, az aktív hatóanyagok magas koncentráltságát.

A termék egyébként megtekinthető és akár meg is vásárolható a 18 éve töretlenül fejlődő, magyar cég, a Biocom honlapján: https://webshop.biocomag.ch/index.php?page=regpage2 oldalon az ajánló kódom (regisztrációs szám) segítségével: 124979

Ha bármilyen kérdése van a témával kapcsolatban, vagy segítséget szeretne kérni, hívjon bennünket: 06 20 347 9447 (Dr.Wirthné Dr.Wohlmuth Edit, orvos)

Dr.Wirthné Dr.Wohlmuth Edit

Orvos 20 347 9447, dr.wohlmuth.edit@gmail.com